Εκπαιδευτικές επισκέψεις της Α και Β τάξης

Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκαν δύο εκπαιδευτικές επισκέψεις των δύο πρώτων τάξεων του σχολείου μας.

Η Α΄ Γυμνασίου με τη συνοδεία καθηγητριών/των επισκέφθηκαν το Μουσείο Ανθρώπινου Σώματος στο Nouvelle στην περιοχή του Ωραιοκάστρου. Εκεί με τη συνοδεία ξεναγών και ειδικών ενημερώθηκαν και περιηγήθηκαν στο εσωτερικό  ενός ενηλίκου ανθρωπίνου σώματος και να είδαν  από κοντά όλα τα ανθρώπινα όργανα σε πλήρη λειτουργία.
Το ανθρώπινο σώμα είναι μία μοναδική, πολυσύνθετη κατασκευή-θαύμα που καθημερινά, μέσα από εκατομμύρια αλληλεπιδράσεις των συστημάτων του, μας επιτρέπει να μιλάμε, να κινούμαστε, να αντιλαμβανόμαστε, να σκεπτόμαστε, να θυμόμαστε, να αγαπάμε, να πονάμε, να ΖΟΥΜΕ!

Στον ελεύθερο χρόνο που ακολούθησε οι μαθητές/τριες ακολούθησαν πρόγραμμα ασκήσεων φυσικής αγωγής με την καθοδήγηση των ειδικών που πλαισίωσαν τη δραστηριότητα.

Η Β’ Γυμνασίου την ίδια μέρα (1-12-2023) παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση «Ιλιάδα» του Ομήρου στο θέατρο Αμαλία.

Ο “Μικρός Βορράς” σε συνεργασία με τους “The Prefabricated Quartet”, μια από τις πιο γνωστές μπάντες της Θεσσαλονίκης παρουσιάσει σε 70΄ όλη την Ιλιάδα του Ομήρου σε σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου. Μια παράσταση για νέους, εφήβους, εκπαιδευτικούς κατάλληλα προσαρμοσμένη για όσους θέλουν να δουν την Ομηρική Μάχη με μια σύγχρονη, μουσική, αφηγηματική οπτική!

Μουσείο Ανθρώπινου Σώματος

Ιλιάδα του Ομήρου