Ενημερωτική Δράση Μαθητών/-Τριών κατά του ΑIDS (Acquired Immune Deficiency Syndrome – Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας).

Tην Παρασκευή 01/12/2023 οι μαθητές/-τριες του τμήματος Γ1 του 4ου Γυμνασίου Σταυρούπολης οργάνωσαν και υλοποίησαν ενημερωτική δράση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης, με άξονα «Σχολείο και κοινότητα» και δείκτη «Εξωστρέφεια-Διάχυση καλών πρακτικών».

 Οι μαθητές/-τριες συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας Άνω Ηλιούπολης (Δήμου Παύλου Μελά), όπου, με πλακάτ, διέχυσαν στους πολίτες μηνύματα ενημέρωσης, πρόληψης, προστασίας σχετικά με το AIDS και μηνύματα κατά του στίγματος του AIDS. Παράλληλα, μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια και τα συμβολικά κόκκινα κορδελάκια.  Κατά τη διάρκεια της δράσης, οι μαθητές/-τριες συνδιαλέχθηκαν με τους περαστικούς, ανταλλάσσοντας απόψεις και προβληματισμούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα παιδιά επέδειξαν σοβαρότητα, ιδιαίτερο ζήλο και ενθουσιασμό, καλλιεργώντας ταυτόχρονα τις κοινωνικές και επικοινωνιακές τους δεξιότητες.

Τη δράση συνδιοργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί Αρχοντά Αγλαΐα, Βαλιούγα Αντωνία, Παππάς Απόστολος και Χριστοφορίδου Δήμητρα