Ενημέρωση μαθητών σχετικά με τις ΕΠΑΣ

Στα πλαίσια της εσωτερικής αξιολόγησης του σχολείου (άξονα 2 – δράση 2) που αφορά τη φοίτηση και την μετάβαση των μαθητών στην επόμενη εκπαιδευτική βαθμίδα, την Πέμπτη 25 Απριλίου έγινε ενημέρωση των μαθητών της τρίτης τάξης σχετικά με τα προγράμματα και τις δυνατότητες που ανοίγονται από τις σχολές μαθητείας της Δ.ΥΠ.Α.

Η ενημέρωση των μαθητών έγινε στο αμφιθέατρο του σχολείου μας από τον Διευθυντή της 1ης ΕΠΑΣ- μαθητείας της ΔΥΠΑ κ. Ιωαννίδη. Οι μαθητές ενημερώθηκαν τόσο για τα προγράμματα που υπάρχουν στην 1η ΕΠΑΣ  όσο και για προγράμματα που τρέχουν στις άλλες ΕΠΑΣ, αλλά και για νέα προγράμματα που θα ξεκινήσουν και είναι σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Ο κ. Ιωαννίδης απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τα νέα προγράμματα στην επαγγελματική και τεχνική εκπαίδευση, καθώς και για τις ειδικότητες αιχμής που μπορούν να επιλέξουν και που προσφέρουν οι Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) και που συνδυάζουν τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση στην τάξη με το πρόγραμμα αμειβόμενης και ασφαλισμένης μαθητείας – πρακτικής – σε εργασιακό χώρο.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την υπεύθυνη καθηγήτρια της δράσης Κα. Ζαχαριάδου Σωτηρία.