«Οι μαθητές-τριες ως ενεργοί πολίτες της τοπικής κοινωνίας» – Επίσκεψη στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο του Δήμου Παύλου Μελά

Την Παρασκευή 23/02/2024, οι μαθητές-τριες του τμήματος Γ2 του 4ου Γυμνασίου Σταυρούπολης πραγματοποίησαν επίσκεψη στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο κ. Ασλανίδη στο πλαίσιο του δεύτερου μέρους της δράσης του άξονα Εσωτερικής Αξιολόγησης «Σχολείο και κοινότητα» και δείκτη «Εξωστρέφεια-Διάχυση καλών πρακτικών». Το θέμα της δράσης ήταν «Οι μαθητές-τριες ως ενεργοί πολίτες της τοπικής κοινωνίας».

Οι μαθητές-τριες αφού συνεχάρησαν τον Δήμαρχο για την εκλογή του στον Δήμο Παύλου Μελά και του ευχήθηκαν εποικοδομητική θητεία, παρουσίασαν συνοπτικά τη δράση του σχολείου. Στη συνέχεια, κοινοποίησαν τις απαντήσεις των ερωτηματολογίων και συνεντεύξεων των πολιτών υπό μορφή παραπόνων ή/και προτάσεων στα προβλήματα του Δήμου. Η συνάντηση έκλεισε με αναφορά των μαθητών-τριών σε καλές πρακτικές που εφαρμόστηκαν σε άλλους δήμους της χώρας, καθώς και με ερωτήματα που απηύθυναν οι ίδιοι οι μαθητές στον Δήμαρχο σε συζήτηση μαζί του.

Πρέπει να τονιστεί πως οι μαθητές-τριες του Γ2 επέδειξαν όχι μόνο αυξημένο ενδιαφέρον για την οργάνωση και υλοποίηση της δράσης εν γένει αλλά επίσης αξιοζήλευτη σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ωριμότητα στην επικοινωνία με ένα πρόσωπο της τοπικής εξουσίας, αποδεικνύοντας έτσι πως ξέρουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Τη δράση συνδιοργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί (αλφαβητικά): Αρχοντά Αγλαΐα, Βαλιούγα Αντωνία, Παππάς Απόστολος και Χριστοφορίδου Δήμητρα.

Επίσκεψη στον Δήμαρχο του Παύλου Μελά