Στηρίζομαι στα Πόδια μου – Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας

Οι μαθητές των τμημάτων Α’1 και Α’2  του 4ου Γυμνασίου Σταυρούπολης είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Στηρίζομαι στα πόδια μου: αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση» που διενεργήθηκε κατά το Σχ. Έτος 2022-2023 με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς την κ. Φράγκου Πηνελόπη, την κ. Σπαθάρα Ελευθερία και την κ. Καραγιαννίδου Μαρίνα.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές συμμετείχαν σε μικρής κλίμακας έρευνα με στόχο την διερεύνηση των σχέσεων μεταξύ τους, τα συναισθήματά τους προς την σχολική μονάδα και τα περιστατικά επιθετικής συμπεριφοράς. Στο πλαίσιο του προγράμματος οργανώθηκαν εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπου οι μαθητές παρακολούθησαν την νεανική ταινία «Bigman», και στην φωτογραφική έκθεση: «Από τις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής στο Χαρμάνκιοϊ», που φιλοξενούνταν στο ΠΟΛΥΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΘΕΑΤΡΟ «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ», του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου. Ακολούθησαν εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχετικές με τις θεματικές του συγκεκριμένου προγράμματος (διαχείριση συναισθημάτων, φιλία, αντιμετώπιση καταστάσεων) μετά από κάθε επίσκεψη. Ταυτόχρονα οι μαθητές συμμετείχαν σε δράσεις/δραστηριότητες ανάπτυξης της αυτοπεποίθησης, της αποφασιστικότητας και της αυτοεκτίμησης τους και δράσεις/δραστηριότητες με στόχο την εξωτερίκευση, την αναγνώριση και την αντιμετώπιση συναισθημάτων (παιχνίδια ρόλων, συζήτηση, καταιγισμός ιδεών, παρουσίαση, αυτό-αξιολόγηση, φύλλα εργασίας).

Ως αποτέλεσμα του συγκεκριμένου προγράμματος οι μαθητές των δύο τμημάτων, με την καθοδήγηση των υπεύθυνων καθηγητών, δημιούργησαν ένα quiz σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή μέσω της εφαρμογής «Canva» και της εφαρμογής «Google Forms» και μια αφίσα μέσω της εφαρμογής «postermywall».

ΠΗΓΗ: Κέντρο Εκπαίδευσης για την Πρόληψη της Χρήσης Ναρκωτικών και την Προαγωγή της Υγείας-Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής-Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών- Εκπαιδευτικό υλικό Αγωγής Υγείας-Στηρίζομαι στα πόδια μου

Για την ηλεκτρονική συμπλήρωση του κουίζ σκανάρετε το παρακάτω qr code.

Η έντυπη μορφή του ερωτηματολογίου φαίνεται παρακάτω: