Επίσκεψη στο Α.Π.Θ. στο Πλαίσιο της Συμμετοχής στον 9ο Διαγωνισμό «Κύπρος – Ελλάδα – Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες»

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου μας στον 9ο διεθνή διαγωνισμό «Κύπρος – Ελλάδα – Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες», το σχολείο μας, μαζί με το 1ο ΕΕΕΕΚ Θέρμης και 19ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης (Μαράσλειο) – με τα οποία συμπράττουμε – πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου επισκεφτήκαμε τα δύο μνημεία που ανεγέρθηκαν προς τιμή του Κύπριου ήρωα και αποφοίτου του ΑΠΘ Κυριάκου Μάτση. Στην προτομή του τελέσαμε τρισάγιο στη μνήμη του και καταθέσαμε στεφάνι.

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε τον πρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Νίκο Παπαϊωάννου  στην αίθουσα της συγκλήτου, όπου μας μίλησε για τον ήρωα Κυριάκο Μάτση, για τη ζωή και τη δράση του στη Θεσσαλονίκη, για τον τρόπο που το Πανεπιστήμιο και η πόλη τον τίμησε. Ευχαριστούμε θερμά τόσο τον Πρύτανη όσο και τις πρυτανικές αρχές για την υποδοχή και την εγκάρδια φιλοξενία.

Τέλος, ξεναγήσαμε τους μαθητές στον χώρο του Α.Π.Θ και στο εσωτερικό του νέου και παλαιού κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής.

Μια δράση που «άνοιξε», για ακόμη μια φορά, τον δρόμο της συνεργασίας, της συμπερίληψης, της αλληλεπίδρασης, της από κοινού δημιουργίας και συμμετοχής.

ΑΠΘ1ΑΠΘ2ΑΠΘ3ΑΠΘ4ΑΠΘ5ΑΠΘ6ΑΠΘ7ΑΠΘ8ΑΠΘ9ΑΠΘ10ΑΠΘ11ΑΠΘ12