Διδακτική επίσκεψη στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας – ΝΟΗΣΙΣ

Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου επισκέφτηκαν δυο τμήματα της Β’ Γυμνασίου το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας – ΝΟΗΣΙΣ στα πλαίσια διδακτικής επίσκεψης.

Το ένα τμήμα της Β τάξης παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “CONNECTED”  στα πλαίσια της ομώνυμης έκθεσης. Το πρόγραμμα χρησιμοποιεί το υλικό της έκθεσης (αντικείμενα, εκτυπωμένο πληροφοριακό υλικό, βίντεο, προβολές) προκειμένου οι μαθητές να αντιληφθούν την τεχνολογική εξέλιξη πίσω από σύγχρονη ψηφιακή πραγματικότητα, να κατανοήσουν την έκταση της διασύνδεσης ανθρώπων και μηχανών μέσα από το internet και να προβληματιστούν πάνω στις ευκαιρίες και τους κινδύνους που φέρει αυτή στο άμεσο παρόν και στο κοντινό μέλλον. Οι μαθητές δουλεύοντας σε ομάδες περιηγούνται στις θεματικές της έκθεσης, συζητούν και βιώνουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία μάθησης.

Το δεύτερο τμήμα συμμετείχε σ’ ένα παιχνίδι «Ψάξτο, Βρέστο, Λύστο» βασισμένο στις αρχές STEM που προάγει τη συνδυαστική και λογική σκέψη, την παρατηρητικότητα και τη συνεργασία. Οι μαθητές, χωρισμένοι σε ομάδες, καλούνται να αποδράσουν από τον χώρο συλλέγοντας στοιχεία, λύνοντας γρίφους και απαντώντας σε ερωτήσεις.

Συνοδοί της επίσκεψης ήταν η κ. Καμαγιάννη Ευαγγελία, ο κ. Ακριτίδης Αναστάσιος και ο κ. Ντίνας Αντώνης με τους μαθητές των τμημάτων Β1 και Β2.