Πολιτιστικό πρόγραμμα: “Σ’ αναζητώ στη Σαλονίκη” πραγματοποίηση α’ πολιτιστικού περιπάτου.

Στις 28 Φεβρουαρίου πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική επίσκεψη στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος:

“Σ’ αναζητώ στη Σαλονίκη….μια βόλτα σε δρόμους και μνημεία που αγαπήσαμε”.

Ο πολιτιστικός μας περίπατος ξεκίνησε από τον Λευκό Πύργο, το μνημείο-σύμβολο της Θεσσαλονίκης, στους χώρους του φιλοξενείται η νέα μόνιμη έκθεση που αφορά στην ιστορία της πόλης από την ίδρυσή της μέχρι και στις μέρες μας.Κατόπιν ανηφορίσαμε προς την πλατεία Ναυαρίνου όπου είδαμε το Ανάκτορο του Γαλερίου, το Οκτάγωνο ,περάσαμε κάτω από την Θριαμβική Αψίδα και καταλήξαμε στην Ροτόντα.

Η Ροτόντα που πήρε το όνομά της από το κυκλικό σχήμα της στέκεται εκεί από το 306 μΧ όταν ο Γαλέριος την έφτιαξε ως ναό ίσως αφιερωμένο στο Δία. Αργότερα επί Θεοδοσίου έγινε χριστιανικός ναός αφιερωμένος στους Ασώματους Αρχαγγέλους , ενώ στην περίοδο της Τουρκοκρατίας μετατράπηκε σε τζαμί και έτσι υπάρχει στο πλάι της και ο μιναρές.Στα νεώτερα χρόνια λειτούργησε ως ναός αφιερωμένος στον Άγιο Γεώργιο.

Η περιήγησή μας συνεχίστηκε από την οδό Ολύμπου και δυτικά , περάσαμε από το Πειραματικό Σχολείο, το Μπέη Χαμάμ

( Λουτρά Παράδεισος) και καταλήξαμε στη Ρωμαϊκή Αγορά όπου επισκεφθήκαμε το μουσείο με εκθέματα από τα σημαντικά γεγονότα της πόλης μέχρι την πυρκαγιά του 1917. Περπατήσαμε στην Κρυπτή Στοά της και το Ωδείο της.

Η ομάδα μας αποτελείται από τους μαθητές:Ιορδανίδου Καλλιόπη, Καζαμία Άννα, Κυψελίδου Σοφία, Κουζουντζόγλου Αγγελική, Κίδα Ιωάννη,Κοντογουλίδη Γεώργιο, Πιλιτσίδου Ελισάβετ, Παπαδοπούλου Νικολέτα, Σπυριδόπουλο Λάζαρο, Χαϊτίδου Άννα, Τεμελούδη Χρήστο, Χρυσανθόπουλο Ιάκωβο, Χούλη Νέστορα, Χατζηανέστη Μαρία, Συρόπουλο Γεώργιο και Τέζα Αντώνιο.  Συνοδοί καθηγητές : Τσομπανίδου Ξανθίππη και Χατζηθεοδώρου Ανθούλα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA P1090331P1090444