ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Την Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018, η Β΄ Γυμνασίου του σχολείου μας επισκέφθηκε το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Μέσα από την εξαίρετη ξενάγηση οι μαθητές μας και εμείς οι καθηγητές βιώσαμε σημαντικά γεγονότα της νεότερης ιστορίας μας. Τα εκθέματα είναι κυρίως όπλα, που χρησιμοποιήθηκαν κατά καιρούς από τον ελληνικό στρατό, το ναυτικό και την αεροπορία,  στολές όλων των σωμάτων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, χάρτες, φωτογραφίες της εποχής, παράσημα και άλλα ατομικά είδη των στρατιωτών στην επανάσταση του 1821, στο Μακεδονικό Αγώνα, τον Α΄, Β΄ Βαλκανικό Πόλεμο, τον Α΄ και Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και ακόμη στα γεγονότα της Κύπρου το ΄74 και στον πόλεμο της Κορέας.

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε η ο χώρος που ήταν αφιερωμένος στη Σοφία Βέμπο, καθώς περιείχε προσωπικά αντικείμενα της τραγουδίστριας της Νίκης, τις θήκες των δίσκων της όπου απεικονίζεται η ίδια,  τα φορέματα και τα μαντήλια που φορούσε στο κεφάλι, προσωπικές  φωτογραφίες απ΄ όλη την  λαμπρή καριέρα της. Ο χώρος περιελάμβανε και προσωπικά αντικείμενα του συζύγου της, του Μίμη Τραιφόρου.

_2

 

Στον προαύλιο χώρο του μουσείου εκτίθενται ελαφρά τεθωρακισμένα οχήματα, μαχητικά αεροπλάνα και τορπίλες που χρησιμοποιούνταν κατά το παρελθόν από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, τα οποία τράβηξαν ιδιαίτερα  το ενδιαφέρον των μαθητών μας!

Οι εντυπώσεις μας , όταν αποχωρήσαμε, ήταν εξαιρετικές! Βιώσαμε από κοντά  ένα ζωντανό μάθημα της ελληνικής σύγχρονης  ιστορίας μας!

Θα προτείναμε ανεπιφύλακτα σε όλους αυτήν την επίσκεψη!!!

Το Πολεμικό Μουσείο Θεσ/νίκης είναι ένα πραγματικό στολίδι στην καρδιά της πόλης μας!!!

20180327_103807