Αρχείο κατηγορίας Δραστηριότητες

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Οι μαθητές των τμημάτων Α1 και Α2 δημιουργούν blog με θέμα “Ασφάλεια στο Διαδίκτυο”. Συλλέγουν, επεξεργάζονται και αξιολογούν πληροφορίες  για τους κινδύνους, παρά τα οφέλη που προσφέρει το διαδίκτυο.  Το  blog θα ενημερώνεται συνεχώς….

Το blog βρίσκεται σε αυτό το link

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Τοπουζίδου Ζωή, ΠΕ19

Επίσκεψη στη Βουλή

Η Γ΄τάξη του σχολείου μας, πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα, στις 27-3-2018.athina1Τα παιδιά με τους συνοδούς καθηγητές τους επισκέφθηκαν τη Βουλή των Ελλήνων, την Ακρόπολη, το μουσείο της Ακρόπολης, το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και άλλα αξιοθέατα της Αθήνας.

IMG_0680athina

Περιβαλλοντικά προγράμματα στο Φεστιβάλ Παιδείας του Δήμου Παύλου Μελά

25-4-2018: Παρουσίαση των περιβαλλοντικών προγραμμάτων του σχολείου μας στο Φεστιβάλ Παιδείας του Δήμου Παύλου Μελά, που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Νεαπόλεως.

DSC_0067DSC_0075

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες (μαθητές και εκπαιδευτικούς) για την άρτια παρουσίαση των εργασιών τους και για το όμορφο θέαμα που μας προσέφεραν.

DSC_0089DSC_0027

Ομάδα Ρομποτικής – 4RoboTech

Ξεκίνησε στο σχολείο μας ομάδα ρομποτικής,  με πρώτη συμμετοχή στο 10ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας.

κατάλογοςΗ ομάδα που αποτελείται από 11 μαθητές της Β’ και Γ΄Γυμνασίου, παρουσίασε στο συνέδριο την εργασία ρομποτικής με θέμα “RoboCleaner Blocks” και έδωσε συνέντευξη στη ραδιοφωνική εκπομπή του Μαθητικού Συνεδρίου. Σε όλα τα παιδιά δόθηκαν Βεβαιώσεις Συμμετοχής στο συνέδριο για την αξιόλογη προσπάθεια τους στον σύγχρονο τομέα της ρομποτικής.

Η εργασία βρίσκεται στους παρακάτω συνδέσμους:

youtube       και     Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ Της 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟΥ 1821

Την Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018, το σχολείο μας  παρουσίασε το επετειακό του αφιέρωμα στην 25η Μαρτίου 1821.

Μαθητές του σχολείου μας, μέσα από ποιήματα, αφηγήσεις και μουσικοκινητικά δρώμενα επισήμαναν τη σπουδαιότητα της θυσίας των ηρώων του 1821.

            Η χορωδία και το χορευτικό τμήμα των πολιτιστικών προγραμμάτων του σχολείου μας τραγούδησαν και χόρεψαν τραγούδια που εξαίρουν το ηρωικό φρόνημα αυτών των ηρώων.

Τονίστηκε ότι ο αγώνας των ηρώων του 1821 είναι διαχρονικός και απλώνεται παντού, όπου ακούγονται φωνές- έστω και ασθενικές, έστω και πνιγηρές- ανθρώπων που εκλιπαρούν απεγνωσμένα για  λίγη αξιοπρέπεια, ανεξαρτησία και λευτεριά.

            Τα βίντεο με αποσπάσματα της γιορτής βρίσκεται εδώ και εδώ.

Θερμά συγχαρητήρια!!

Υπεύθυνοι γιορτής:

Αμφιλοχιάδου Ελισάβετ ΠΕ02

Καραγιαννίδου Μαρίνα ΠΕ02

Βρακάς Γιώργος ΠΕ03

Βουτσά Μαρία ΠΕ16

Ιωαννίδης Ραφαήλ ΠΕΟ8

Δουμανίδου Χριστίνα ΠΕ05

Ξανθόπουλος Δημήτρης ΠΕ11.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Την Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018, η Β΄ Γυμνασίου του σχολείου μας επισκέφθηκε το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Μέσα από την εξαίρετη ξενάγηση οι μαθητές μας και εμείς οι καθηγητές βιώσαμε σημαντικά γεγονότα της νεότερης ιστορίας μας. Τα εκθέματα είναι κυρίως όπλα, που χρησιμοποιήθηκαν κατά καιρούς από τον ελληνικό στρατό, το ναυτικό και την αεροπορία,  στολές όλων των σωμάτων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, χάρτες, φωτογραφίες της εποχής, παράσημα και άλλα ατομικά είδη των στρατιωτών στην επανάσταση του 1821, στο Μακεδονικό Αγώνα, τον Α΄, Β΄ Βαλκανικό Πόλεμο, τον Α΄ και Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και ακόμη στα γεγονότα της Κύπρου το ΄74 και στον πόλεμο της Κορέας.

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε η ο χώρος που ήταν αφιερωμένος στη Σοφία Βέμπο, καθώς περιείχε προσωπικά αντικείμενα της τραγουδίστριας της Νίκης, τις θήκες των δίσκων της όπου απεικονίζεται η ίδια,  τα φορέματα και τα μαντήλια που φορούσε στο κεφάλι, προσωπικές  φωτογραφίες απ΄ όλη την  λαμπρή καριέρα της. Ο χώρος περιελάμβανε και προσωπικά αντικείμενα του συζύγου της, του Μίμη Τραιφόρου.

_2

 

Στον προαύλιο χώρο του μουσείου εκτίθενται ελαφρά τεθωρακισμένα οχήματα, μαχητικά αεροπλάνα και τορπίλες που χρησιμοποιούνταν κατά το παρελθόν από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, τα οποία τράβηξαν ιδιαίτερα  το ενδιαφέρον των μαθητών μας!

Οι εντυπώσεις μας , όταν αποχωρήσαμε, ήταν εξαιρετικές! Βιώσαμε από κοντά  ένα ζωντανό μάθημα της ελληνικής σύγχρονης  ιστορίας μας!

Θα προτείναμε ανεπιφύλακτα σε όλους αυτήν την επίσκεψη!!!

Το Πολεμικό Μουσείο Θεσ/νίκης είναι ένα πραγματικό στολίδι στην καρδιά της πόλης μας!!!

20180327_103807