Αρχείο κατηγορίας Δραστηριότητες

Επίσκεψη στο ΚΠΕ Ν. Κιλκίς

Το σχολείο μας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης- Κιλκίς , στις 19-12-2019, με τα τμήματα Α1 και Α5 (Π.Γυναικόκαστρο – Κιλκίς).

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και συμμετείχαν σε παιχνίδια γνωριμίας και μάθησης με τους υπεύθυνους του ΚΠΕ.

 

 

 

 

 

Ακολούθησε παρουσίαση του οικοσυστήματος της περιοχής και στη συνέχεια περίπατος στη δασική περιοχή κοντά στη περιοχή του κάστρου στο Π. Γυναικόκαστρο, με πολλές χρήσιμες πληροφορίες και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΠΕ ΒΕΡΤΙΣΚΟΥ – ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ

Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη του τμήματος Α2 του σχολείου μας στο ΚΠΕ Βερτίσκου – Κορδελιού.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους του ΚΠΕ και συμμετείχαν σε βιωματικές δράσεις με θέμα: “Κλιματική αλλαγή και συνέπειες”.

 

6ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Η ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας, 4RoboTech, συμμετείχε στο 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής, που πραγματοποιήθηκε στο Πειραματικό Γυμνάσιο του Δήμου Νεάπολης, στις 14-12-2019.

Η ομάδα μας συμμετείχε με το έργο “Ανακυκλώστε” και τιμήθηκε με έπαινο συμμετοχής για το κάθε μέλος της ομάδας, έπαινο και αναμνηστικό για το σχολείο μας.

 

Στο συνέδριο η ομάδα παρουσίασε το έργο και έδωσε συνέντευξη, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο, στο 48:10ο λεπτό.

Επίσης η ομάδα της ρομποτικής έδωσε συνέντευξη στο TV100, που προβλήθηκε στις 18-12-2019, στην εκπομπή “Τα λόγια της πόλης”. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Η εργασία της ομάδας είναι στον παρακάτω σύνδεσμο:

Μπράβο στα παιδιά μας!!!

 

Μαθητικός Διαγωνισμός Πληροφορικής και Υπολογιστικής Σκέψης Bebras® – Κάστορας

Το σχολείο μας συμμετείχε στον Μαθητικό Διαγωνισμό Πληροφορικής και Υπολογιστικής Σκέψης Bebras® – Κάστορας.

Ο διαγωνισμός «Κάστορας» αποτελεί, σήμερα, μια διεθνή πρωτοβουλία της ομώνυμης κοινότητας (Bebras®), με σκοπό την προώθηση της Πληροφορικής (ή Επιστήμης των Υπολογιστών) και της Υπολογιστικής Σκέψης μεταξύ εκπαιδευτικών, μαθητών και μαθητριών όλων των ηλικιών.

Στους μαθητές του σχολείου μας που συμμετείχαν απονεμήθηκαν Πιστοποιητικά Συμμετοχής και Πιστοποιητικό Διάκρισης στο μαθητή με την καλύτερη επίδοση. Επίσης δόθηκε Βραβείο Διάκρισης για την 5η θέση Πανελληνίως στον μαθητή μας Λαζαρίδη Χρήστο της Γ΄τάξης!!!

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας!!!

Επίσκεψη στο ΚΠΕ Ποροΐων

Τα τμήματα Α3,Α4 του σχολείου μας, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Ποροΐων, που βρίσκεται στα Κάτω Πορόια του δήμου Σιντικής Σερρών, στις 4-12-2019.

Τα παιδιά συμμετείχαν σε παιχνίδια γνωριμίας με τους υπεύθυνους του ΚΠΕ και χωρίστηκαν σε ομάδες.

Ακολούθησε παρουσίαση του οικοσυστήματος της περιοχής και στη συνέχεια περίπατος στο δάσος με πολλές χρήσιμες πληροφορίες και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.