Κατασκευή:
Kalogiannis Ag.
ΠΕ19-Πληροφορικής
(ICT Teacher)

Επίσκεψη στη Βουλή

Η Γ΄τάξη του σχολείου μας, πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα, στις 27-3-2018.Τα παιδιά με τους συνοδούς καθηγητές τους επισκέφθηκαν τη Βουλή των Ελλήνων, την Ακρόπολη, το μουσείο της Ακρόπολης, το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και άλλα αξιοθέατα της Αθήνας.

. . . → Περισσότερα: Επίσκεψη στη Βουλή

Περιβαλλοντικά προγράμματα στο Φεστιβάλ Παιδείας του Δήμου Παύλου Μελά

25-4-2018: Παρουσίαση των περιβαλλοντικών προγραμμάτων του σχολείου μας στο Φεστιβάλ Παιδείας του Δήμου Παύλου Μελά, που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Νεαπόλεως.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες (μαθητές και εκπαιδευτικούς) για την άρτια παρουσίαση των εργασιών τους και για το όμορφο θέαμα που μας προσέφεραν.

. . . → Περισσότερα: Περιβαλλοντικά προγράμματα στο Φεστιβάλ Παιδείας του Δήμου Παύλου Μελά

Ομάδα Ρομποτικής – 4RoboTech

Ξεκίνησε στο σχολείο μας ομάδα ρομποτικής, με πρώτη συμμετοχή στο 10ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ομάδα που αποτελείται από 11 μαθητές της Β’ και Γ΄Γυμνασίου, παρουσίασε στο συνέδριο την εργασία ρομποτικής με θέμα “RoboCleaner Blocks” και έδωσε συνέντευξη στη ραδιοφωνική εκπομπή του Μαθητικού Συνεδρίου. Σε όλα τα παιδιά δόθηκαν Βεβαιώσεις Συμμετοχής στο συνέδριο . . . → Περισσότερα: Ομάδα Ρομποτικής – 4RoboTech

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ Της 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟΥ 1821

Την Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018, το σχολείο μας παρουσίασε το επετειακό του αφιέρωμα στην 25η Μαρτίου 1821.

Μαθητές του σχολείου μας, μέσα από ποιήματα, αφηγήσεις και μουσικοκινητικά δρώμενα επισήμαναν τη σπουδαιότητα της θυσίας των ηρώων του 1821.

Η χορωδία και το χορευτικό τμήμα των πολιτιστικών προγραμμάτων του σχολείου μας τραγούδησαν και χόρεψαν τραγούδια που . . . → Περισσότερα: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ Της 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟΥ 1821

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Την Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018, η Β΄ Γυμνασίου του σχολείου μας επισκέφθηκε το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Μέσα από την εξαίρετη ξενάγηση οι μαθητές μας και εμείς οι καθηγητές βιώσαμε σημαντικά γεγονότα της νεότερης ιστορίας μας. Τα εκθέματα είναι κυρίως όπλα, που χρησιμοποιήθηκαν κατά καιρούς από τον ελληνικό στρατό, το ναυτικό και την αεροπορία, στολές όλων . . . → Περισσότερα: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Την ημέρα της φετινής Εαρινής Ισημερίας (Τρίτη 20 Μαρτίου 2018), περισσότεροι από 15.000 μαθητές και 1500 εκπαιδευτικοί σε περίπου 850 ελληνικά σχολεία (μέσα σε αυτά και το δικό μας σχολείο), χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούν ή να ταξιδέψουν, από τα προαύλια των σχολείων τους, κατόρθωσαν να υπολογίσουν την Περιφέρεια ενός ολόκληρου πλανήτη!

Για να πετύχουν . . . → Περισσότερα: ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ